|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Instrumentação; Embrapa Meio Norte / UEP-Parnaíba; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pantanal; Embrapa Rondônia; Embrapa Roraima; Embrapa Semiárido; Embrapa Solos / UEP-Recife. MenosEmbrapa Acre; Embrapa Agrobiologia; Embrapa Agroindústria de Alimentos; Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Agropecuária Oeste; Embrapa Algodão; Embrapa Amapá; Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Amazônia Oriental; Embrapa Instrumentação... Mostrar Todas |
Data corrente: |
23/01/2007 |
Data da última atualização: |
27/01/2021 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
PAIVA, F. F. de A.; SILVA NETO, R. M. da; PESSOA, P. F. A. de P.; LEITE, L. A. de S. |
Título: |
Processamento de castanha de caju. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica, 2006. |
Páginas: |
53 p. |
Série: |
(Coleção Agroindústria Familiar). |
ISBN: |
85-7383-358-9 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Projeto Minibibliotecas. |
Conteúdo: |
Definição do produto; Etapas do processo de produção; Colheita e descastanhamento; Limpeza e seleção; Secagem; Classificação da castanha; Armazenamento da castanha; Cozimento; Decorticação; Estufagem da amêndoa; Umidificação da amêndoa; Reestufagem da amêndoa; Resfriamento; Despeliculagem; Seleção e classificação final; Fritura da amêndoa; Embalagem; Armazenamento; Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Registros e controles. |
Palavras-Chave: |
Agoindústria; Armazenamento da castanha; BFP; Boas práticas de Fabricação; Classificação da castanha; Colheita do caju; Cozimento da castanha; Decorticação da castanha; Descastanhamento do caju; Estufagem da amêndoa; Frutas; Limpeza do caju; Reestufagem da amêndoa; Tecnologia de alimentos; Umidificação da amêndoa. |
Thesagro: |
Agronegócio; Armazenamento; Caju; Castanha; Castanha de Caju; Fruta; Higiene; Indústria Agrícola; Processamento; Tecnologia de Alimento. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/220663/1/00078920.pdf
|
Marc: |
LEADER 02006nam a2200493 a 4500 001 2025377 005 2021-01-27 008 2006 bl uuuu 00u1 u #d 020 $a85-7383-358-9 100 1 $aPAIVA, F. F. de A. 245 $aProcessamento de castanha de caju. 260 $aBrasília, DF: Embrapa Informação Tecnológica$c2006 300 $a53 p. 490 $a(Coleção Agroindústria Familiar). 500 $aProjeto Minibibliotecas. 520 $aDefinição do produto; Etapas do processo de produção; Colheita e descastanhamento; Limpeza e seleção; Secagem; Classificação da castanha; Armazenamento da castanha; Cozimento; Decorticação; Estufagem da amêndoa; Umidificação da amêndoa; Reestufagem da amêndoa; Resfriamento; Despeliculagem; Seleção e classificação final; Fritura da amêndoa; Embalagem; Armazenamento; Equipamentos e utensílios; Planta baixa da agroindústria; Higienização do ambiente, de equipamentos e de utensílios; Boas práticas de fabricação (BPF); Instalações; Pessoal; Procedimentos; Registros e controles. 650 $aAgronegócio 650 $aArmazenamento 650 $aCaju 650 $aCastanha 650 $aCastanha de Caju 650 $aFruta 650 $aHigiene 650 $aIndústria Agrícola 650 $aProcessamento 650 $aTecnologia de Alimento 653 $aAgoindústria 653 $aArmazenamento da castanha 653 $aBFP 653 $aBoas práticas de Fabricação 653 $aClassificação da castanha 653 $aColheita do caju 653 $aCozimento da castanha 653 $aDecorticação da castanha 653 $aDescastanhamento do caju 653 $aEstufagem da amêndoa 653 $aFrutas 653 $aLimpeza do caju 653 $aReestufagem da amêndoa 653 $aTecnologia de alimentos 653 $aUmidificação da amêndoa 700 1 $aSILVA NETO, R. M. da 700 1 $aPESSOA, P. F. A. de P. 700 1 $aLEITE, L. A. de S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Milho e Sorgo. Para informações adicionais entre em contato com cnpms.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
06/12/2013 |
Data da última atualização: |
16/10/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 3 |
Autoria: |
CARSTENS, K.; CAYABYAB, B.; SCHRIJVER, A. de; GADALETA, P. G.; HELLMICH, R. L.; ROMEIS, J.; STORER, N.; VALICENTE, F. H.; WACH, M. |
Afiliação: |
KERI CARSTENS, DuPont Pioneer; BONIFACIO CAYABYAB, National Crop Protection CenteR; ADINDA DE SCHRIJVER, Biosafety and Biotechnology Unit; PATRICIA G. GADALETA; RICHARD L. HELLMICH, USDA–ARS; JÖRG ROMEIS, Agroscope Reckenholz-Tänikon Research Station ART; NICHOLAS STORER, Dow AgroSciences LLC; FERNANDO HERCOS VALICENTE, CNPMS; MICHAEL WACH, Center for Environmental Risk Assessment. |
Título: |
Surrogate species selection for assessing potential adverse environmental impacts of genetically engineered insect-resistant plants on non-target organisms. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
GM Crops and Food: Biotechnology in Agriculture and the Food Chain, v. 5, p. 1-5, 2014. |
DOI: |
10.4161/gmcr.26560 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Most regulatory authorities require that developers of genetically engineered insect-resistant (Gei R) crops evaluate the potential for these crops to have adverse impacts on valued non-target organisms (NTOs), i.e., organisms not intended to be controlled by the trait. in many cases, impacts to NTOs are assessed using surrogate species, and it is critical that the data derived from surrogates accurately predict any adverse impacts likely to be observed from the use of the crop in the agricultural context. The key is to select surrogate species that best represent the valued NTOs in the location where the crop is going to be introduced, but this selection process poses numerous challenges for the developers of Ge crops who will perform the tests, as well as for the ecologists and regulators who will interpret the test results. These issues were the subject of a conference “Surrogate Species Selection for Assessing Potential Adverse environmental impacts of Genetically engineered Plants on Non-Target Organisms” convened by the Center for environmental Risk Assessment, ILSI Research Foundation. This report summarizes the proceedings of the conference, including the presentations, discussions and the points of consensus agreed to by the participants. |
Palavras-Chave: |
Risco ambiental. |
Thesagro: |
Biossegurança; Inseto. |
Thesaurus NAL: |
Risk assessment. |
Categoria do assunto: |
S Ciências Biológicas |
Marc: |
LEADER 02156naa a2200277 a 4500 001 1973078 005 2017-10-16 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4161/gmcr.26560$2DOI 100 1 $aCARSTENS, K. 245 $aSurrogate species selection for assessing potential adverse environmental impacts of genetically engineered insect-resistant plants on non-target organisms.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aMost regulatory authorities require that developers of genetically engineered insect-resistant (Gei R) crops evaluate the potential for these crops to have adverse impacts on valued non-target organisms (NTOs), i.e., organisms not intended to be controlled by the trait. in many cases, impacts to NTOs are assessed using surrogate species, and it is critical that the data derived from surrogates accurately predict any adverse impacts likely to be observed from the use of the crop in the agricultural context. The key is to select surrogate species that best represent the valued NTOs in the location where the crop is going to be introduced, but this selection process poses numerous challenges for the developers of Ge crops who will perform the tests, as well as for the ecologists and regulators who will interpret the test results. These issues were the subject of a conference “Surrogate Species Selection for Assessing Potential Adverse environmental impacts of Genetically engineered Plants on Non-Target Organisms” convened by the Center for environmental Risk Assessment, ILSI Research Foundation. This report summarizes the proceedings of the conference, including the presentations, discussions and the points of consensus agreed to by the participants. 650 $aRisk assessment 650 $aBiossegurança 650 $aInseto 653 $aRisco ambiental 700 1 $aCAYABYAB, B. 700 1 $aSCHRIJVER, A. de 700 1 $aGADALETA, P. G. 700 1 $aHELLMICH, R. L. 700 1 $aROMEIS, J. 700 1 $aSTORER, N. 700 1 $aVALICENTE, F. H. 700 1 $aWACH, M. 773 $tGM Crops and Food: Biotechnology in Agriculture and the Food Chain$gv. 5, p. 1-5, 2014.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|